Kinderpraktijk Liane Crouwel

Training Sociaal Slim
voor kinderen in Houten

Weg met dat ongemakkelijke gevoel

Training Sociaal Slim voor kinderen in Houten:
hoe kan ik relaxter omgaan met moeilijke situaties?

Ongemakkelijke situaties waarin we niet weten wat we kunnen zeggen, kennen we allemaal. Gelukkig kan je dit gewoon leren. Niet door in een lokaal met elkaar eindeloos hierover te praten, maar door lekker actief aan de slag te gaan in de gymzaal. Leren door allerlei leuke opdrachten en spellen te doen.

Niet meer met je mond vol tanden

Je kind weer met vertrouwen door het leven

Veel van ons zien op tegen bijeenkomsten waar we niemand kennen, denk aan een kinderfeestje waarin je alleen de jarige kent, of voor het eerst naar een nieuwe sport gaan. Hoe pak je het aan? Ga je naar de andere kinderen toe of juist niet? En wat zeg je dan? Of kan je beter je mond houden? En wat doe je als iemand zegt dat je iets niet goed doet? Of als iets anders loopt dan jij wilt? Je mag niet meedoen, iedereen wil iets anders dan jij, allemaal ongemakkelijke situaties.

De training Sociaal Slim is een actieve training waarin kinderen leren wat ze kunnen zeggen in lastige situaties. In onze sova-training leren we door te doen. Daarom vindt de training niet plaats aan een tafeltje in een lokaal, maar in de speelzaal. We gaan actief aan de slag om te oefenen met de thema’s in plaats van alleen te praten over de onderwerpen. Aan de hand van allerlei leuke praktische opdrachten leren kinderen op een ontspannen manier hoe ze op verschillende manieren kunnen reageren in veelvoorkomende, ongemakkelijke situaties.

Praktische informatie

Training Sociaal Slim:

Dit kan je verwachten in de training Sociaal Slim:

 • 6 lessen van 1 uur in Houten
 • actieve training in de speelzaal: leren door te doen
 • voor kinderen uit de bovenbouw
 • 8 – 12 kinderen
 • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay
 • praktische oefenopdrachten voor thuis
 • in de schoolvakanties is er geen training
 • kosten voor de training van 6 lessen: 195 euro, incl BTW
 • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Intake training Sociaal Slim in Houten

Een intake is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Redenen om een intake te plannen kunnen zijn: meer toelichting willen geven over je kind, vragen stellen over de training, van te voren persoonlijk kennismaken etc. Inplannen kan via de button hieronder.

moeder van 2 dochters van 9 en 11 jaar

“Mijn dochters hebben allebei meegedaan. Leuk dat de training naar leeftijd is aangepast. De belevingswereld in groep 7 is anders dan die in groep 5. We konden dankzij de map goed volgen waar de training over ging. Ze hebben beiden veel geleerd. Ik zou willen dat ik zelf vroeger zo’n training had gehad. “

vader van een zoon van 12:

“Mijn zoon heeft de training gevolgd voordat hij naar de brugklas ging. Het stuk over kennismaken heeft hem echt geholpen bij zijn start op de nieuwe school. Thuis vertelt hij meer over wat er in zijn hoofd omgaat. Hierdoor begrijpen we elkaar veel beter.”

Moeder van een jongen van 10:

“Ons kind vond het erg leuk. Vooral dat jullie zagen dat hij echt veel meer durft dan toen hij met de training begon. De complimenten die jullie hem geven, maken dat hij straalt van trots. Ook de juf is enthousiast!”

moeder van een meisje van 11:

“Mijn dochter heeft met veel plezier de training gevolgd en veel geleerd. Wat ook hielp. was dat ze merkte dat iedereen dingen lastig vond. Ze vertelde dat veel kinderen dachten dat ze de enige waren die het eng vonden om ergens naartoe te gaan waar ze niemand kenden. Dat iedereen dat spannend vond was voor voor mijn dochter een eye-opener. Mijn dochter heeft aan de training ook nog een leuke vriendin overgehouden. “

Ouders van een meisje van 11:

“Onze dochter heeft veel geleerd in de training en ging er met veel plezier naartoe. Als ouders vonden we de map fijn. We hebben hierdoor mooie gesprekken gehad met onze dochter. Heel waardevol!”

Werkwijze

Thema’s in de training Sociaal Slim:

We gaan werken aan de volgende onderwerpen:

 

 • kennismaken
 • vrienden maken en houden
 • omgaan met teleurstelling en/of kritiek
 • emoties uiten
 • voor jezelf opkomen
 • (durven) vertellen wat je ergens van vindt

Startdata training Sociaal Slim in Houten:

Locatie: Van Harteschool; Vikingenpoort 30, Houten

Kinderpraktijk Liane CrouwelLees in onze blog hoe de kinderen en wij deze training ervaren! Klik hier 

 

Houten – groep 6-7-8:
nog 1 plek beschikbaar!

donderdag 16 mei 2024
17.15 – 18.15 uur

Data:

16 en 23 mei
6, 13 en 27 juni
4 juli 2024

 

Wil jij dat je kind leert wat het kan zeggen in lastige situaties?

Geef je kind dan op voor de training Sociaal Slim.

Liever eerst telefonisch kennismaken? Dat kan natuurlijk ook!

Plan gerust een afspraak in mijn online agenda.