Kinderpraktijk Liane Crouwel

Kindercoaching in Houten: je kind weer lekker in zijn vel

Wanneer kies je voor kindercoaching in Houten?

Soms loopt het even niet zo lekker

Je kind is boos, bang of verdrietig. Misschien gaat je kind met tegenzin naar school, loopt het niet lekker met klasgenoten of vriendjes. Of spelen er thuis dingen waar je kind het moeilijk mee heeft. Je hebt al van alles geprobeerd om je kind te helpen, maar niets lijkt echt te werken. De gemoedstoestand van je kind heeft ook invloed op de andere leden van het gezin. Je maakt je zorgen dat het erger wordt en ziet misschien nu al op tegen de puberteit.

Wat levert kindercoaching in Houten op?

Je kind is vrolijk en heeft zelfvertrouwen

Je wilt dat je kind vrolijk is en met vertrouwen zijn leven leidt. Er gebeurt altijd wel wat, maar dat kan je kind prima zelf of met jouw hulp oplossen. Hij gaat met plezier naar school, zit lekker in zijn vel en heeft vriendjes. De sfeer in huis is ontspannen. Jouw zorgen als ouder zijn prima te hanteren en jij kan rustig bijspringen als je kind je nodig heeft.

Als jij hulp wilt voor je kind, ben je bij mij aan het goede adres. In de intake vraag ik je waar jullie tegen aanlopen, wat je je kind gunt en daarna ga ik met je kind aan de slag. Je kind komt bij mij in de praktijk en we werken samen aan een oplossing. Gezien mijn vak is het logisch dat ik van kinderen houd, maar ik voel niet de emotie die jij hebt als ouder van je eigen kind. Dit geeft veel ruimte om het probleem aan te pakken. Dit doen we veelal spelenderwijs. Je kunt hierbij denken aan spellen, tekenopdrachten, verhalen etc. Je kind leert zichzelf beter kennen en begrijpen. Als je kind snapt, hoe het komt hij voelt zoals hij zich voelt, of dat hij doet zoals hij doet, is dit een mooi uitgangspunt om te ontdekken hoe het gemakkelijker kan.

Wanneer is kindercoaching een goed idee?

Op een gezonde manier leren omgaan met emoties

Alle emoties horen erbij. Maar soms is een emotie wel heel overheersend en bepalend. Je merkt dat je kind hier last van heeft. Dankzij kindetherapie leert je kind leert hiermee omgaan. Soms door op een andere manier te kijken naar wat er dwarszit. Soms door de emoties op een handige(re) manier te uiten.

 

Dit werkt heel goed bij:

 • Boosheid
 • Verschillende vormen van angst
 • Verdriet
 • Laag zelfbeeld
 • Problemen op school
 • Uitdagende thuissituatie
 • Vol hoofd etc

Je kind is in staat om op een goede manier met zichzelf en anderen om te gaan. En jij als ouder kunt ontspannen in het vertrouwen dat je kind weer lekker in zijn vel zit en kan omgaan met wat er op zijn pad komt.

ouders van een zoon van 11

“Onze zoon voelde zich ongelukkig. Hij ging met tegenzin naar school en deed uitspraken als ‘ik wou dat ik dood was’. Hij had weinig aansluiting in de klas en was vaak verdrietig en boos. Dit leidde tot enorme uitbarstingen waarbij hij ons en zichzelf pijn deed. Wij schrokken hier enorm van. Via via kwamen we bij Liane terecht. We wilden eigenlijk dat hij een rots en watertraining zou volgen, maar daar was een wachtlijst. Op advies van Liane zijn we eerst met therapie gestart. De persoonlijke aandacht heeft onze zoon zoveel goed gedaan. Wat hij bij Liane in de praktijk heeft geleerd, kon hij daarna oefenen in de rots en watertraining. Onze zoon is weer vrolijk en vindt het oké om naar school te gaan. En hij heeft nog nooit zoveel kinderfeestjes gehad ;-)”

ouders van een zoon van 11

“Wij hebben Liane benaderd omdat onze zoon (11 jaar) o.a. moeite had met inslapen, hij piekerde en maakte angsten/problemen m.b.v. zijn fantasie groter en groter. Liane heeft ons eerst apart als ouders gesproken en specifiek gevraagd naar de hulpvraag van onze zoon. De daaropvolgende gesprekken waren met onze zoon, waarbij ze de hulpvraag heeft onderzocht. Hij heeft met praktische tips geleerd zijn angsten kleiner te maken en oplossingen te bedenken. Wij en onze zoon zijn zeer tevreden over de nuchtere kijk van Liane, de praktische tips. Liane helpt door het versterken van zijn zelfstandigheid en het zorgen voor zijn eigen passende oplossingen. Nu slaapt hij weer goed.”

ouders van een dochter van 9

Onze dochter ging naar Liane omdat ze zo bang was, bang om op visite te gaan, bang voor donker, honden, logeren etc. Zo bleef er weinig leuks over voor haar. Stap voor stap heeft Liane haar geholpen. Ze heeft mooie stappen gezet, volgende week gaat ze naar een slaapfeestje. Een waaghals zal ze niet worden, en dat hoeft ook niet.

ouders van een dochter van 12

Na onze scheiding heeft onze dochter veel gehad aan de gesprekken met Liane. Ze vond het moeilijk om dingen waar ze mee zat met ons te bespreken, omdat ze bang was dat wij boos of verdrietig zouden worden. Bij Liane hoefde ze daar niet bang voor te zijn, die vertrouwde ze eigenlijk meteen. Vooral omdat zij beloofd had niets door te vertellen. De sessies bij Liane hebben enorm geholpen en nog steeds gaat onze dochter – nu nog 1 keer per maand – graag naar je toe.

Werkwijze

Hoe ziet een kindercoachingtraject eruit?

We plannen eerst een intakegesprek. Dit is een gesprek waar je kind niet bij is. Zo kunnen jullie als ouders vrijuit vertellen wat er speelt. Samen kijken we hoe ik jullie kan helpen. Als je er vertrouwen in hebt dat ik jullie kan helpen, dan plannen we afspraken in voor je kind. De eerste keer is vaak best spannend voor je kind, daarom is het handig als een van de ouders erbij is. In mijn praktijk staat een trampoline, die zorgt voor de nodige ontspanning. Vervolgens bespreken we de hulpvraag, zodat we allemaal precies weten waar we aan gaan werken. Daarna ga ik met je kind aan de slag. We plannen een aantal sessies in waarin we gaan werken aan een oplossing. We kijken naar wat er lastig is, maar ook naar wat er goed gaat. Er gaat namelijk ook veel goed. Jouw kind heeft allerlei kwaliteiten die kunnen helpen bij de oplossing van het probleem. We werken veel met spel, tekenopdrachten en verhalen, net wat er bij jouw kind past.

Na 4 à 5 sessies plannen we een oudergesprek om de voortgang te bespreken. Hieruit kan komen dat het leerdoel is bereikt, dat er meer sessies nodig zijn of dat het goed zou zijn om het geleerde verder te oefenen in een de onze groepstrainingen.

We plannen de sessies altijd in overleg. In mijn online agenda kan je zelf afspraken plannen op de momenten die voor jullie geschikt zijn.

Je kind is in staat om op een goede manier met zichzelf en anderen om te gaan. En jij als ouder kunt ontspannen in het vertrouwen dat je kind weer lekker in zijn vel zit en kan omgaan met wat er op zijn pad komt.

Kindercoaching in Houten: een goede oplossing

Maak jij je zorgen over je kind?

Maak jij je zorgen over je kind en wil je dat het weer lekker in zijn vel zit? Dan is kindercoaching een goede oplossing. Na de intake ga ik met je kind aan de slag en werken we aan een oplossing voor wat er nu moeilijk gaat. Dit doen we op een manier die bij jouw kind past. Na afloop is het probleem opgelost of kan je kind er zelf mee dealen. En kan je als ouder ook weer ontspannen.

Tarieven:

 • Intake (1 uur) 85 euro
 • Sessie (1 uur) 85 euro
 • Oudergesprek (1 uur) 85 euro
 • Verslag 85 euro

Een gelukkig kind

Wil jij een ontspannen ouder zijn met een kind dat gelukkig opgroeit? Plan dan nu een intake voor kindercoaching. Eerst een gratis telefonische kennismaking? Dat kan ook.