Kinderpraktijk Liane Crouwel

Rots en watertraining voor kinderen in Utrecht

Handiger reageren in lastige situaties

Vergroot de weerbaarheid van je kind
met rots en watertraining

Je kind komt regelmatig thuis met verhalen over dat het niet goed is verlopen in de pauze of tijdens een speelafspraak. Er zijn conflicten, omdat jouw kind juist graag alles bepaalt en het moeilijk vindt om mee te doen met de ideeën van de andere kinderen. Of misschien mag jouw kind niet meedoen. Of het mag wel meedoen, maar in een rol die het niet wil. Je kind durft hier niets van te zeggen of springt er juist bovenop. Dit zijn tegengestelde reacties, maar beide reacties zijn niet handig. Soms is het moeilijk om vrienden te maken of om ze juist te houden.

Dit zijn dingen waar veel kinderen tegenaan lopen. Sommige kinderen worden er verdrietig van, andere heel boos. Zelf weet je het eigenlijk ook niet meer. Eigenlijk heb je alle tips die je kan bedenken al aan je kind gegeven, maar het werkt niet. In elk geval niet voldoende. Je maakt je zorgen, je kind zit nu nog op de basisschool waar de kinderen elkaar goed kennen en rekening met elkaar houden. Hoe moet dat als je kind straks naar de brugklas gaat?

Wat wil je graag bereiken

Geef je kind meer zelfvertrouwen

Is jouw kind onzeker, gauw boos, bazig en/of gevoelig? Zou je willen dat je kind meer zelfvertrouwen heeft? Fijnere vriendschappen heeft met leeftijdgenoten? Op een gelijkwaardige manier kan spelen en samenwerken? Dat jij je geen zorgen hoeft te maken over hoe je kind in een groep ligt? En dat je kind stevig in zijn schoenen staat?

Gelijkwaardige manier samenspelen

Rots en watertraining voor kinderen in Utrecht

In de rots en watertraining leren wij je kind om op een gelijkwaardige manier samen te spelen en te werken. We leren je kind dat het altijd een keuze heeft: namelijk de keuze voor rots of voor water. Als je iets vervelend vindt, dan kies je voor rots en ben je sterk voor jezelf. Je kind leert op een rustige manier voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen en eigen keuzes te maken. Als je iets leuk of wel prima vindt, dan kies je voor water en ben je sterk voor elkaar. Je helpt elkaar, houdt rekening met elkaar en zorgt dat het voor iedereen prettig verloopt. Zo leert je kind om in verschillende situaties stevig in de schoenen te staan.

 

Ouders van een zoon van 12:

“Zijn zelfvertrouwen is toegenomen en hij zit lekker(der) in zijn vel. Deze training was net wat hij nodig had om zich zekerder te voelen, bij zichzelf te blijven en positieve stappen te maken, met na de vakantie: het VO. “

Ouders van een dochter van 8:

“Wij zien duidelijke sprongen vooruit dankzij de rots en watertraining. We zijn dan ook erg blij dat we hiervoor gekozen hebben. Onze dochter is veel rustiger en schiet minder snel in de emotie. Ook heeft ze veel meer vertrouwen in wat ze kan. Dank voor jullie persoonlijke aandacht en het echt ‘zien’ van ons kind.”

Moeder van een meisje van 12:

“Het was heel interessant om te zien wat jullie allemaal doen in de ouder-kindles, en door het zelf te ervaren onthoud/snap je het ook beter dan wanneer je alleen de terugkoppeling leest (hoewel dat ook heel fijn is hoor!). Zo kan ik beter de doorvertaling naar de praktijk en mijn dochter helpen, bijvoorbeeld door haar te herinneren aan de ‘vlieg’ uit een van de oefeningen.”

Ouders van een jongen van 10:

“Het is herkenbaar en mooi om terug te lezen dat jullie hem zo eigen hebben leren kennen. Hij voelde zich vanaf het eerste moment idd veilig bij jullie en in de groep. Die ervaring heeft hem op zich al een boost gegeven. Ook wij hebben gezien dat hij is gegroeid, wat steviger geworden van binnen, minder zich laat opjutten door anderen. Hij kan nu meer bij zichzelf blijven en hij weet hoe hij met zijn houding al veel kan doen. Zowel op school als hier thuis (in interactie met zijn broer). Dus bedankt voor de mooie training, erg passend voor hem, en complimenten hoe jullie in korte tijd zo’n veilige groep ervan hebben gemaakt. “

Ouders van een jongen van 11:

“Dank jullie wel voor de terugkoppeling en voor de fijne training die onze zoon heeft gehad bij jullie. Wij herkennen hem in jullie evaluatie. Wij zien dat hij meer zelfvertrouwen heeft en huilen in situaties van onmacht komt bijna niet meer voor. Van school hebben we dit ook teruggekregen. Onze zoon heeft mooie handvatten van jullie gekregen om mee verder te kunnen. “

Ouders van een jongen van 8:

“Hij vond het elke keer erg leuk om naar de Rots en Watertraining te  gaan en we konden thuis ook zien dat er geleidelijk aan een verandering ontstond in het omgaan met lastige situaties, bv thuis als zijn zusje hem plaagt of  als kinderen in de buurt gemeen tegen hem doen. Hij is er nog niet helemaal, maar wel goed op weg. Heel erg bedankt voor de training en de terugkoppelingen na elke les. Fijn! We hebben de terugkoppelingen ook elke keer doorgestuurd naar zijn juf op school, zodat ze daar ook weten wat hij op de training doet en leert.”

Werkwijze

Dit krijg je in de rots en watertraining:

  •  in totaal 8 lessen van 1 uur
  • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay
  • 2 ouder-kindlessen
  • training met leeftijdgenoten
  • kleine groepen, maximaal 14 kinderen bij 2 trainers
  • na elke training een algemene terugkoppeling
  • een tussenevaluatie om de brug tussen training en het echte leven te slaan
  • een persoonlijke schriftelijke eindevaluatie
  • in de schoolvakanties is er geen training
  • intake is mogelijk, maar niet verplicht (kosten zijn € 42,50 voor 30 minuten)

Startdata rots en watertraining in Utrecht:

Locatie: OBS Haarzicht, Haarzichtsingel 15, Vleuten

Utrecht – groep 3-4-5:

 

Startdatum: 7 november 2024
16.00 – 17.00 uur

Data:

7, 14, 21 en 28 november
12 december 2024
9, 16 en 23 januari 2025

Utrecht – groep 6-7-8:

 

Startdatum: 7 november 2024
17.15 – 18.15 uur

Data:

7, 14, 21 en 28 november
12 december 2024
9, 16 en 23 januari 2025

Meer zelfvertrouwen

Wil je de weerbaarheid van je kind vergroten?

Schrijf je kind dan in voor de rots en watertraining. In deze groepstraining leert je kind handiger reageren in lastige situaties, krijgt het meer zelfvertrouwen en een betere zelfbeheersing. De verhalen over wat er misging op school of buiten komen veel minder vaak voor omdat je kind het zelf oplost. Je kind gaat met meer plezier buitenspelen.

Wat kost deze training?

Deze training kost € 249,00 inclusief BTW.

 

Je kind weerbaarder dankzij rots en water

Wil jij dat je kind met blije verhalen thuiskomt uit school? Wil jij dat je kind weerbaarder wordt en goed kan samenwerken en spelen? Dan kan je kind in de rots en watertraining veel leren.