Kinderpraktijk Liane Crouwel

Brugklastraining in Houten

Na de basisschool

Brugklastraining: ontspannen naar het v.o.

Na de zomer gaat je kind naar de brugklas. Een hele verandering na 8 jaar op de basisschool. Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vrienden, meer huiswerk, etc. Misschien is je kind (of jij als ouder!) bang om het vertrouwde van de basisschool achter zich te laten. Misschien gaat je kind alleen naar de nieuwe school, omdat de vriendjes en vriendinnetjes voor een andere school kiezen. Of was vriendschap sluiten sowieso al moeilijk voor je kind.

Vol vertrouwen naar de brugklas in Houten

Ontspannen starten

Hoe fijn zou het zijn als je kind met gezonde spanning aan de eerste dag op de middelbare school kon beginnen? Je kind heeft geleerd hoe het op een goede manier kan kennismaken, vrienden maken, etc. Kortom je kind weet wat handig gedrag is en heeft daarmee geoefend. Zo kan je kind vol vertrouwen naar de brugklas.

Brugklastraining: een goede voorbereiding

Lekker oefenen in de brugklastraining

Gelukkig kan je kind zich hierop voorbereiden. Hij/zij is namelijk niet de enige die naar de brugklas gaat. In de brugklastraining besteden we aandacht aan de belangrijkste zaken bij de overgang naar een nieuwe school.

Je kan hierbij denken aan:

 • kennismaken met je nieuwe klas
 • vrienden maken en houden
 • omgaan met spanning en stress
 • voor jezelf opkomen
 • omgaan met teleurstelling/kritiek

Jongen van 12

“In de training heb ik geleerd wat ik kan zeggen in een groep waar ik nog niemand ken. Dit heeft me echt geholpen in de brugklas. Ik heb allemaal leuke nieuwe vrienden gemaakt.”

Meisje van 12:

“In de training kwam ik erachter dat andere kinderen dezelfde dingen spannend vinden als ik. Ik dacht echt dat ik de enige was die bang was om iets doms te zeggen of te vragen.”

Ouders van een meisje van 11:

“Onze dochter heeft met veel plezier de training gevolgd en veel geleerd. Wat ook hielp. was dat ze merkte dat iedereen dingen lastig vond. Ze vertelde dat veel kinderen dachten dat ze de enige waren die het eng vonden om ergens naartoe te gaan waar ze niemand kenden. Dat iedereen dat spannend vond was voor voor mijn dochter een eye-opener. Mijn dochter heeft aan de training ook nog een leuke vriendin overgehouden.”

moeder van meisje van 11:

Onze dochter heeft veel geleerd in de training en ging er met veel plezier naartoe. Als ouders vonden we de map fijn. We hebben hierdoor mooie gesprekken gehad met onze dochter. Heel waardevol!

Werkwijze

Wat kan mijn kind na de training?

We leren niet door eindeloos met elkaar hierover te praten, maar door lekker actief aan de slag te gaan in de gymzaal. We doen opdrachten en spellen, zodat je kind straks de juiste vaardigheden heeft om ontspannen naar de brugklas te gaan. Je kind weet hoe het contact kan leggen met leeftijdgenoten, vriendschappen kan aangaan, kan omgaan met spanning en stress, kritiek en teleurstelling etc.

 

Hoe ziet de brugklastraining eruit?

 • 6 lessen van 1 uur in Houten
 • training voor kinderen uit de groep  8
 • 8 – 12 kinderen
 • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay
 • passende oefenopdrachten voor thuis (waar je kind niet uren mee bezig is)
 • in de schoolvakanties is er geen training
 • kosten voor de training van 6 lessen: 195 euro, incl BTW
 • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Met meer zelfvertrouwen naar de brugklas

Spannend voor kinderen uit groep 8

Kinderen uit groep 8 vinden het vaak spannend om naar de brugklas te gaan. Logisch, want ze laten het vertrouwde leventje op de basisschool achter. Voor ouders is het vaak lastig om hun kind daarmee te helpen. Het leuke van de brugklastraining is dat het een groepstraining is. Kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn die iets eng of moeilijk vinden. Het is elke training weer een eye-opener voor de kinderen dat andere kinderen dezelfde dingen lastig vinden als zijzelf. En dat helpt. Net als de tools die de kinderen krijgen om met meer zelfvertrouwen de stap naar de middelbare school te zetten.

De training duurt 6 lessen en kost 195 euro.

Intake

Een intake is mogelijk, maar niet verplicht. Redenen om een intake te plannen kunnen zijn meer achtergrond willen geven over je kind, vragen stellen over de training, graag van te voren willen kennismaken of een combinatie hiervan.

 

Startdatum brugklastraining: 16 mei 2024 

Dit jaar combineren we de brugklastraining met de training Sociaal Slim. Dit is een mooie opstap om ontspannen naar de brugklas te gaan. We besteden onder andere aandacht aan kennismaken, vrienden maken en houden, het uiten van emoties, omgaan met kritiek en teleurstelling. We starten op 16 mei.

Voor meer informatie, klik hier

Wil jij dat je kind ontspannen naar de brugklas gaat?

Schrijf je kind dan nu in voor de brugklastraining. Eerst even bellen voor overleg kan natuurlijk ook.