Brugklastraining: ontspannen naar de middelbare school

Na de zomer gaat je kind naar de brugklas. Een hele verandering na 8 jaar op de basisschool. Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vrienden, meer huiswerk, etc. Gelukkig kan je kind zich hierop voorbereiden. Hij/zij is namelijk niet de enige 🙂 We leren niet door eindeloos met elkaar hierover te praten, maar door lekker actief aan de slag te gaan in de gymzaal. We doen opdrachten en spellen, zodat je kind straks de juiste vaardigheden heeft om ontspannen naar de brugklas te gaan.

Wat is een brugklastraining?

De brugklastraining is een actieve training waarin kinderen leren wat ze kunnen zeggen en doen in lastige situaties. Aan de hand van allerlei leuke praktische opdrachten leren kinderen op een ontspannen manier hoe ze op verschillende manieren kunnen reageren in veelvoorkomende, ongemakkelijke situaties.

Welke thema’s komen aan bod in de brugklastraining?

 • kennismaken met je nieuwe klas

 • vrienden maken en houden

 • omgaan met spanning en stress

 • faalangst

 • voor jezelf opkomen

 • omgaan met teleurstelling/kritiek

Voor wie?

Voor kinderen uit groep 8 die volgend schooljaar ontspannen naar de brugklas willen gaan.

Waarin onderscheiden wij ons van andere brugklastrainingen?

In onze brugklastraining leren we door te doen. Daarom vindt de training niet plaats aan een tafeltje in een lokaal, maar in de speelzaal. We gaan actief aan de slag om te oefenen met de thema’s in plaats van alleen te praten over de onderwerpen.

Praktische informatie

 • 6 lessen van 1 uur in Houten

 • trainingen voor kinderen uit de groepen 5-6-7 en 8 (brugklastraining)

 • 8 – 12 kinderen

 • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay

 • de trainingsdata staan in de kolom hiernaast

 • oefenopdrachten voor thuis

 • in de schoolvakanties is er geen training

 • kosten voor de training van 8 lessen: 195 euro, incl BTW

 • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Inschrijven

Je kunt je kind nu al opgeven voor de training via het inschrijfformulier brugklastraining. Als de groep vol is, plannen wij zo spoedig mogelijk een nieuwe startdatum. Formulieren worden geregistreerd op volgorde van binnenkomst. Let op: na de software-update blijkt het inschrijfformulier na het downloaden een ‘alleen-lezen’ bestand te zijn geworden. Als je het bestand eerst opslaat, kan je het daarna wel invullen. Excuses voor het ongemak, we zijn op zoek naar een oplossing.

SOVA training

Startdatum

voorbereiding brugklas
voor kinderen uit groep 8
volgend schooljaar!
woensdag 16.00 – 17.00 uur
zodra we een startdatum hebben
gepland, lees je hem hier.
Locatie:
Van Harteschool
Vikingenpoort 30
Houten

Een intake is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Inplannen kan via de button hieronder.

Intake plannen

Reacties van ouders en kinderen

In de training heb ik geleerd wat ik kan zeggen in een groep waar ik nog niemand ken. Dit heeft me echt geholpen in de brugklas. Ik heb allemaal leuke nieuwe vrienden gemaakt.

jongen (12 jaar)

In de training kwam ik erachter dat andere kinderen dezelfde dingen spannend vinden als ik. Ik dacht echt dat ik de enige was die het spannend vond om iets te zeggen of te vragen.

meisje (12 jaar)

Mijn dochter heeft met veel plezier de training gevolgd en veel geleerd. Wat ook hielp. was dat ze merkte dat iedereen dingen lastig vond. Ze vertelde dat veel kinderen dachten dat ze de enige waren die het eng vonden om ergens naartoe te gaan waar ze niemand kenden. Dat iedereen dat spannend vond was voor voor mijn dochter een eye-opener. Mijn dochter heeft aan de training ook nog een leuke vriendin overgehouden.

moeder van meisje (11 jaar)

Onze dochter heeft veel geleerd in de training en ging er met veel plezier naartoe. Als ouders vonden we de map fijn. We hebben hierdoor mooie gesprekken gehad met onze dochter. Heel waardevol!

ouders van een dochter (11 jaar)