FAQ items aan het laden...
Rots en watertraining in Houten2023-04-26T15:14:59+01:00

Vergroot je weerbaarheid met rots en watertraining in Houten

Is je kind onzeker, gauw boos, bazig en/of gevoelig? Zou je willen dat je kind meer zelfvertrouwen heeft? Fijnere vriendschappen heeft met leeftijdgenoten? In de rots en watertraining leert je kind dit spelenderwijs.

Wat is rots en watertraining?

De rots en watertraining in Houten is een actieve training waarin kinderen leren om handiger te reageren in lastige situaties. In de speel/gymzaal leren de kinderen door allerlei oefeningen hoe ze grenzen kunnen aangeven, uitdagers kunnen negeren en voor zichzelf kunnen opkomen (rots). En daarnaast leren ze op een gelijkwaardige manier samen te werken en te spelen (water). Ook lichaamshouding is een belangrijk onderdeel van de training.

Wat levert rots en watertraining in Houten op?

 • meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing

 • beter eigen keuzes kunnen maken

 • betere communicatieve en sociale vaardigheden

 • handigere reacties bij (het voorkomen van) conflicten

 • fijnere, gelijkwaardige vriendschappen

Voor wie?

Voor kinderen die zich zekerder willen voelen en meer zelfvertrouwen willen krijgen. Voor kinderen die gauw boos worden en dit niet meer willen. Voor kinderen die dingen tegen hun zin doen. In deze tijd waarin groepsdruk en pesten veel voorkomen, is het fijn om stevig in je schoenen te staan.

Praktische informatie rots en watertraining in Houten

 • 8 rots en waterlessen van 1 uur in Houten

 • trainingen met kinderen van ongeveer de eigen leeftijd

 • de training vindt wekelijks plaats

 • 10 – 14 kinderen

 • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay

 • 2 ouder-kindlessen: les 3 en les 8

 • na elke training een (algemene) terugkoppeling via mail

 • schriftelijke eindevaluatie

 • in de schoolvakanties is er geen training

 • kosten voor de training van 8 lessen: 249 euro, incl BTW

 • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Inschrijven voor de rots en watertraining in Houten

Je kunt je kind nu al opgeven voor de training in Houten. Via de buttons hieronder kan je je kind aanmelden voor de gewenste groep. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met mij op. Een intake plannen kan ook. Dit is niet verplicht, maar het kan handig zijn om extra informatie te delen over je kind, vragen te stellen en van te voren persoonlijk kennis te maken.

aanmelden Houten groep 3-4-5
aanmelden Houten groep 6-7-8

Startdata rots en watertraining Houten

groep 3-4-5:
donderdag 31 augustus 2023
16.00 – 17.00 uur
data:
31 augustus,
7, 14, 21 en 28 september
5, 12 en 26 oktober 2023
groep 6-7-8:
donderdag 31 augustus 2023
17.15 – 18.15 uur
data:
31 augustus,
7, 14, 21 en 28 september
5, 12 en 26 oktober 2023
Locatie
Van Harteschool
Vikingenpoort 30
Houten

Een intake is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Inplannen kan via de button hieronder.

Intake plannen

Mijn zoon vond het geweldig! Mijn zoon zat helemaal niet lekker in zijn vel: hij was somber en wilde niet meer naar school. Bij de rots en watertraining is hij helemaal opgeleefd. Hij heeft ervaren dat ook hij goed kan liggen in een groep en vrienden kan maken. Hij weet nu ook wat hij kan doen als klasgenoten dingen doen die hij vervelend vindt. Dit maakt dat hij weer met plezier naar school gaat. Het liefst zou hij willen dat de rots en watertraining het hele schooljaar duurde!

MARIANNE

Mijn dochter durft na de rots en watertraining veel meer! Mijn dochter durfde niet tegen de mening van vriendinnen in te gaan. Ze was bang dat deze meiden haar vriendin dan niet meer wilden zijn. Mijn dochter heeft nu geleerd op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het bijzondere is dat ze nu ervaart dat haar vriendinnen veel aardiger zijn tegen haar!

CLAUDIA

Mijn zoon is veel minder boos! Voorheen maakte Stijn zich druk over alles en soms had hij meerdere keren per dag een woedeaanval. Na de rots en watertraining is dat aanzienlijk minder: hij wordt minder vaak boos en minder lang. Wij denken dat dit komt doordat de spanning zich op school niet meer zo opbouwt. Stijn zegt makkelijker wat hem dwars zit; de tools uit de rots en watertraining helpen hem daarbij.

MARCEL

Wat een mooie, persoonlijke feedback over onze zoon. Goed te lezen!! Dank. Fijn te horen dat hij de oefeningen goed uitvoerde, rust uitstraalde en een balans liet zien in leiding nemen / volgen. Fijn ook dat hij goed in de groep lag. Zijn zelfvertrouwen is inderdaad toegenomen en hij zit lekker(der) in zijn vel. Deze training was net wat hij nodig had om zich zekerder te voelen, bij zichzelf te blijven en positieve stappen te maken, met na de vakantie: het VO.

Marieke

Veelgestelde vragen over Rots en Watertraining

Mijn kind wordt niet gepest, is rots en water dan wel geschikt voor mijn kind?2021-11-25T10:55:34+01:00

Wat fijn dat je kind niet wordt gepest. Gelukkig worden de meeste kinderen niet gepest. Rots en water is zeker geschikt voor je kind. Je kind leert er handiger reageren in lastige situaties, bijvoorbeeld als het wordt uitgedaagd (denk aan een broer of zus) of als het gaat samenwerken of samenspelen en de anders iets anders wil dan je kind zelf wil.

Is het handig om een intake te plannen?2020-07-19T14:11:00+01:00

Het is altijd handig om een intake te plannen. Je kunt de intake gebruiken om meer informatie te geven over je kind. Vaak vinden ouders het ook prettig om voorafgaand aan de training even kennis te maken. Het hoeft niet, je kan ook het formulier invullen en voor het eerst kennismaken bij les 1. Je kan ook altijd tussentijds een gesprek aanvragen.

Op welke locatie wordt de rots en watertraining gegeven?2021-11-25T10:54:43+01:00

We geven de training in Houten in de speelzaal van de Van Harteschool, Loerikseweg 11-a. Dit is in het Oude Dorp, vlakbij winkels en restaurantjes. Als je van buiten Houten komt, kan je tijdens de training gemakkelijk boodschappen doen of een kop koffie drinken. In Vleuten geven wij de training in de speelzaal van OBS Haarzicht, Haarzichtlaan 15. Dit is een nieuwbouwwijk, daar zijn nog geen winkels.

Geven jullie de training ook in Bilthoven?2020-07-19T14:13:52+01:00

We geven een paar keer per jaar rots en watertraining voor kinderen van de Werkplaats in Bilthoven. Dit vindt plaats op donderdag van 13.30 – 14.30 uur.

Gaan jullie de training ook een keer op woensdagmiddag plannen?2020-07-19T14:14:33+01:00

Daar kunnen we kort over zijn: dat gaan we niet doen. De reden hiervoor is dat er op woensdagmiddag vaak sporttrainingen en kinderfeestjes zijn. We willen voorkomen dat kinderen dit of de rots en watertraining moeten missen.

Mijn kind heeft faalangst, wordt dat met rots en water opgelost?2021-11-25T10:53:23+01:00

Dit is een hele goede vraag. Rots en water helpt bij faalangst, maar lost het meestal niet helemaal op. Dankzij rots en water neemt je zelfvertrouwen toe, daar heb je wat aan bij faalangst. Maar bij faalangst word je meestal gehinderd door overtuigingen als ‘ik kan het niet’ of ‘dit is veel te moeilijk’. Hiervoor is alleen zijdelings aandacht in de training. De combinatie van rots en water en een aantal individuele sessies werkt het beste om faalangst aan te pakken.

Zijn er meestal alleen maar verlegen kinderen in een rots en watergroep?2020-07-19T14:15:08+01:00

Zeker niet! De groepsindeling is meestal heel divers; van verlegen kinderen tot kinderen die graag haantje de voorste zijn. Het leuke is dat deze kinderen veel van elkaar leren.

Mijn kind is zo assertief dat hij geen rots en watertraining nodig heeft, wat kan ik wel doen?2020-07-19T14:15:23+01:00

Meestal laten kinderen die zo assertief zijn juist niet zulk handig gedrag zien; deze kinderen raken vaak in conflictsituaties verzeild. In de rots en watertraining leren deze kinderen hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen, zonder dat hier een conflict uit voortkomt.

Geef je de rots en watertraining altijd in een groep of ook individueel?2020-07-19T14:15:40+01:00

De groepstraining heeft absoluut mijn voorkeur. Mijn stellige overtuiging is dat je in het geval van weerbaarheid het meeste leert van leeftijdgenoten. Soms geef ik deze training ook aan gezinnen.

Is er in de vakanties ook rots en watertraining?2020-07-19T14:15:59+01:00

Nee, in de schoolvakanties is er geen training. We willen graag dat iedereen zoveel mogelijk lessen volgt, vandaar dat we de vakanties uitroosteren.

Kan mijn kind samen met zijn broer/zus of een vriendje meedoen of is dat niet handig?2020-07-19T14:16:17+01:00

Dit hangt erg af van de relatie tussen de kinderen, dus dit kan je zelf het beste beoordelen. Wat handig is om te weten, is dat we in de training werken met wisselende maatjes. Je kind gaat dus met de hele groep werken en niet alleen met het bekende maatje.

Mijn kind zit in groep 2, maar gaat veel om met oudere kinderen. Kan hij meedoen met de training voor kinderen uit groep 3-4-5?2020-07-19T14:16:35+01:00

Hier kan ik kort over zijn. Je kind is welkom vanaf groep 3. We hanteren de leeftijdsgroepen strikt; het verschil tussen een kind uit groep 2 en een kind uit groep 5 vinden wij te groot. Dit vinden wij niet goed voor het leereffect.

Wat gebeurt er als de training is afgelopen?2020-07-19T14:16:49+01:00

Als de training is afgelopen, krijgen jullie van ons een evaluatie per mail. Hierin lees je hoe wij de ontwikkeling van je kind hebben ervaren in de training. Soms geven wij een advies over vervolgstappen, soms geven wij aan dat we denken dat je kind de leerdoelen die jullie hebben opgegeven heeft behaald.

Hoe werkt het met de ouder-kindlessen? 2x dezelfde ouder?2020-07-19T14:17:07+01:00

In verband met de coronamaatregelen zijn wij ons aan het bezinnen op de ouder-kindlessen. Op dit moment zien wij nog niet hoe we tijdens de ouder-kindlessen de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. Tot wij hiervoor een oplossing hebben bedacht, geven wij geen ouder-kindlessen.

Hoe maak ik de keuze tussen kindertherapie of rots en water?2020-07-19T14:19:37+01:00

Als je wilt dat je kind weerbaarder wordt en makkelijker leert omgaan met leeftijdgenoten, dan is de rots en watertraining de beste keuze. Als je kind zijn/haar verhaal kwijt wil (bijvoorbeeld omdat het iets heeft meegemaakt als verhuizing, scheiding van de ouders, overlijden, iets anders naars) of wil leren om zich beter uit te drukken dan is individuele begeleiding een betere keuze. Ook combinaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld eerst een paar individuele sessies en dan de rots en watertraining, of andersom.

Hoe bescherm je ons tegen corona?2020-07-19T14:19:55+01:00

We wassen onze handen voor en na de training. We houden de materialen schoon. Als trainers nemen we de 1,5 meter afstand in acht. We passen onze oefeningen en spellen zo aan, dat we ze veilig kunnen uitvoeren. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Wordt de training vergoed?2020-07-19T14:17:58+01:00

Dit hangt af van je zorgverzekeraar en van je pakket. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de training vanuit het aanvullende pakket, andere niet.

Ga naar de bovenkant