Kinderpraktijk Liane Crouwel

Individuele faalangsttraining voor kinderen

Paniek bij toetsen?

Faalangsttraining voor kinderen in Houten:
reken af met spanning en stress!

De cito’s komen eraan en eigenlijk weet je het al: dit worden een paar uitdagende weken. ‘Ik kan het niet, dit is veel te moeilijk.’ Dit is een veelgehoorde opmerking bij kinderen. Spanning en stress komen hierbij kijken en je kind blokkeert. Het moment is goed voorbereid, maar het lukt je kind niet om de gevraagde taak uit te voeren. Deze spanning komt terug bij een volgend belangrijk moment en voor je het weet ontstaat er angst voor ’testmomenten’. Je kind wordt humeurig en slaapt slecht. En eigenlijk heeft het hele gezin er last van. Je bent blij als de toetsen voorbij zijn en alles weer normaal wordt.

De spanning de baas

Je kind meer ontspannen door het leven

Hoe fijn zou het zijn als dit opgelost kon worden en je je kind weer ontspannen door het leven ziet gaan…  Als je kind leert omgaan met spanning en er gewone, gezonde spanning overblijft.  Je kind slaapt lekker, heeft speelafspraken en doet gewoon zijn ding. En als het tijd is voor de toets, wedstrijd, optreden of spreekbeurt, dan is je kind niet in paniek, maar kan het dealen met de spanning die nodig is om te presteren.

Leer je kind afrekenen met paniek in onze faalangsttraining.

Dit is een training waarin je kind leert om te gaan met spanning en stress. Waarin we leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Ook bespreken we het gevoel van ‘moeten presteren’ en jezelf vergelijken met anderen. Aan de hand van allerlei praktische opdrachten leert je kind hoe het op verschillende manieren kan reageren in uitdagende situaties.

Een actieve training waarin we leren door te doen

Dit kan je verwachten in de faalangsttraining:

In het kort:

  • individuele training voor kinderen uit de bovenbouw (vanaf groep 6)
  • voor kinderen uit de bovenbouw
  • praktische oefenopdrachten voor thuis
  • in de intake leggen we de leerdoelen vast
  • gemiddeld zijn er 5 sessies nodig à 85 euro per sessie
  • indien nodig zijn meer sessies mogelijk
  • kosten voor intakegesprek: 42,50 euro voor 30 minuten

Intake faalangsttraining in Houten

Een intake is verplicht. In dit gesprek spreken we duidelijk de leerdoelen af voor de training. We maken concreet waar je kind tegenaan loopt en waar we aan gaan werken. Inplannen kan via de button hieronder.

Ouders van een zoon van 9:

“De paniek is echt afgenomen. Nu is het meer gezonde spanning. Zo fijn.”

Ouders van een dochter van 10:

“Onze dochter is rustiger geworden. Ze weet nu dat ze meer is dan haar cijfers. Ze was nu ook veel minder bang voor haar rapport. Gelukkig.”

Moeder van een jongen van 11:

“Onze zoon was zo boos als hij stress had voor toetsen op school. Hij was totaal onbereikbaar en deed zichzelf en ons pijn. Nu weet hij hoe hij zijn gedachten kan veranderen en hoe hij rustig wordt. Intussen heeft hij een paar succeservaringen opgedaan en merkt hij dat het werkt. Veel dank hiervoor, het gaat veel beter nu.”

Ouders van een meisje van 9:

“Mijn dochter ging huilen zodra ze dacht dat ze kritiek kreeg. We liepen allemaal op eieren terwijl we eigenlijk wilden dat ze ermee om leerde gaan. Niemand doet alles goed, dus dat hoeft zij ook niet. In de training heeft ze dit geleerd en van jullie neemt ze het gelukkig aan. Als ouders is dit een stuk lastiger om over te brengen. Ze vindt kritiek nog steeds niet fijn, maar ze kan er nu wel mee dealen.”

Ouders van een jongen van 12:

“Onze zoon deed een wedstrijdje met een vriend van hem: wie haalt het hoogste cijfer? Bij elke toets weer. Dit leverde zoveel spanning op dat de prestaties achteruit gingen. In de training heeft onze zoon geleerd op zichzelf te vertrouwen ipv te vergelijken met anderen. Dat geeft hem veel rust.”

Ouders van een jongen van 12:

“Alles draaide voor onze zoon om het schooladvies. Hij wilde persé zo hoog mogelijk. Hierdoor sliep hij slecht voor cito’s. Dit leverde weer extra stress op. Het was niet fijn. Nu heeft hij geleerd welke gedachten hem wel helpen. Dat levert niet alleen minder spanning op, maar ook betere resultaten. Dit geeft vertrouwen voor de brugklas.”

Werkwijze

Startdatum en aanmelden

Wil jij dat je kind gezonde spanning heeft voor toetsen, wedstrijden of optredens? Dan gaat je kind veel leren in deze faalangsttraining. Hoe concreter je kind weet wat het wil leren, hoe gerichter we aan de slag kunnen. 

 

Startdata
voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

Dit is een individuele training, dus de data plannen we in overleg.

Aanmelden

Via onderstaande link plan je de intake. In de bevestiging van de intake vind je het aanmeldformulier voor de training. 

Rust in huis tijdens toetsen

Wil je eerst telefonisch contact om een vraag te stellen of kort te overleggen? Dat kan natuurlijk ook!

Plan gerust een intakegesprek of een telefonische kennismakingsafspraak in mijn online agenda.