Kinderpraktijk Liane Crouwel

Over mij

Liane

Wie ben ik?

Mijn naam is Liane Crouwel. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zoons (2003 en 2005). Sinds 2012 werk ik als kinder- en jeugdtherapeut vanuit mijn eigen praktijk.

Wat doe ik?

Ik help kinderen en ouders die zich zorgen maken over hun kind. Ouders die zien dat hun kind boos, verdrietig of angstig is en hun kind gunnen dat het weer lekker in zijn/haar vel zit. Ik ga met je kind aan de slag. Ook ouders die hulp willen bij de opvoeding zodat er thuis minder strijd is en het weer gezelliger wordt, zijn van harte welkom. Ouders die zelf al van alles hebben geprobeerd om hun kind te helpen, maar het probleem niet (voldoende) opgelost krijgen. Ouders die zelf ook bereid zijn om naar zichzelf te kijken en als het nodig is veranderingen willen doorvoeren om hun kind te helpen.

Het doel is om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Ik streef naar een samenspel tussen ouders, kind en therapeut.

Je wilt dat het goed gaat met je kind

Waarom doe ik dat?

Mijn diepe overtuiging is dat elke ouder wil dat het goed gaat met zijn kind. Dit geeft rust en vertrouwen. En een gezellig gezin waarin je kind gelukkig opgroeit. Soms zijn er redenen waardoor dit niet lukt, en dan heeft dit invloed op het hele gezin. Vanuit mijn eigen jeugd weet ik hoe fijn het is als je dan bij iemand terecht kan. Iemand die je vertrouwt en die niet emotioneel bij jouw gezin betrokken is. Iemand die er voor je is, naar je luistert en je helpt. Die iemand ben ik. Ik gun ieder kind een jeugd waarin het lekker kind kan zijn. Waarin je kind kan dealen met de hobbels die het tegenkomt. Dit is precies de reden waarom ik kinder- en jeugdtherapeut ben geworden.

Ik bied rust en vertrouwen en ik help bij de uitdagingen die je kind tegenkomt. Ik loop met je (kind) mee en we gaan er gezamenlijk voor zorgen dat je kind zich beter gaat voelen.

Liefdevol confronteren

Hoe doe ik dat?

Ik ben nuchter en kan je op een lichte manier liefdevol confronteren met wat ik opmerk. Humor vind ik belangrijk, evenals samenwerken voor het beste resultaat. Waar ik trots op ben, is dat je in mijn praktijk kan kiezen, Niet alleen tussen individuele kindertherapie of ouderbegeleiding, maar ook uit de verschillende groepstrainingen. Dit maakt dat er vele ‘smaken’ mogelijk zijn: sommige kinderen komen eerst individueel en dan in een groepstraining, andere doen eerst een groepstraining en komen daarna individueel. Er zijn ook kinderen die alleen een training volgen en kinderen die alleen individueel komen. Soms zie ik de ouders ook in ouderbegeleiding. En er zijn ouders die ouderbegeleiding doen en daardoor hun kinderen zelf kunnen helpen. Zo kan je precies kiezen wat bij jou en je kind past. Mijn doel is dat ouders in rust en ontspanning kunnen opvoeden en de kinderen gelukkig kunnen opgroeien.

Rust en ontspanning bij ouder en kind

Wat wil ik bereiken?

Ik zorg voor rust en ontspanning bij ouder en kind, omdat je voelt dat je er niet (meer) alleen voor staat. Ik geef je een steuntje in de rug waardoor jullie na de begeleiding weer zelf samen op een goede manier verder kunnen.