Kinderpraktijk Liane Crouwel

Leuk en leerzaam: actieve groepstrainingen

Hoe maak je de keuze tussen individuele coaching of training in een groep?

Individuele therapie of liever een groepstraining?

 

Dat hangt af van wat je zelf wilt. De meeste tieners komen liever individueel in de praktijk dan in een groep. Daarom hebben we op dit moment geen groepstrainingen voor deze leeftijdsgroep.

Basisschoolkinderen kunnen kiezen uit individuele therapie of een groepstraining. In de rots en watertraining leer je bijvoorbeeld om voor jezelf op te komen, meer zelfvertrouwen te krijgen en op een gelijkwaardige manier samen te werken en te spelen met leeftijdgenoten. De training Sociaal Slim is een mooi vervolg op de rots en watertraining, maar kan ook ‘los’ worden gevolgd. We leren o.a. dat je op verschillende manieren kan kijken naar situaties, dat je gedachten je gevoel bepalen en dit gevoel te benoemen, verder besteden we aandacht aan ‘lastige; situaties als kennismaken, vrienden maken en houden, omgaan met kritiek en teleurstelling etc.  En de brugklastraining is voor kinderen uit groep 8 die graag ontspannen naar de middelbare school willen gaan. Het leuke van groepstrainingen is niet alleen dat ze actief zijn (in de speelzaal), maar ook dat je kind merkt dat het niet de enige is die dingen moeilijk of spannend vindt. In de individuele faalangsttraining leer je omgaan met stress, spanning en negatieve gedachten voor bijvoorbeeld toetsen. 

Vaak doen kinderen een combinatie van beide. Dan komen ze eerst in de praktijk in Houten voor individuele therapie en gaan ze daarna in de groepstraining verder oefenen wat ze hebben geleerd. Of andersom. Als je wilt overleggen wat het beste bij jouw kind past, dan kan je hieronder een gratis kennismakingsgesprek plannen.

HIeronder vind je een overzicht van de verschillende trainingen:

Rots en watertraining

Individuele faalangsttraining

Brugklastraining

Training Sociaal Slim