Over mij

Mijn naam is Liane Crouwel. Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens. Sinds 2012 werk ik als kinder- en jeugdtherapeut en gecertificeerd Rots en Watertrainer in mijn eigen praktijk: Kinderpraktijk Liane Crouwel in Houten. De kinder- en jeugdtherapie opleiding heb ik gevolgd bij BGL in Driebergen, de rots en watertraining en alle specialisaties daarvan bij het Gadaku instituut.

In de beginjaren van mijn praktijk heb ik vooral jongere kinderen begeleid. De laatste jaren zijn dit steeds vaker tieners. Dat is een andere tak van sport en daar geniet ik van. Ik vind het mooi om ze te helpen bij de worsteling die de puberteit vaak met zich meebrengt en laat me graag verrassen door hun blik op de wereld.

Sinds een paar jaar zie ik ook steeds meer ouders, zowel als onderdeel van de kindertherapie als in ouderbegeleiding. Als ouders ben je de allerbelangrijkste personen in het afleveren van jongvolwassenen die straks klaar zijn om op eigen benen te staan. Als ouders wil je het graag goed doen, net als je ouders of – meestal – juist beter dan je eigen ouders het hebben gedaan. En toch laten we allemaal steken vallen, we zijn net mensen… Soms blokkeert het in de opvoeding; ouders vinden zichzelf terug in patronen die ze helemaal niet willen. Gelukkig zijn veel ouders bereid om naar hun eigen rol hierin te kijken en alternatieven te proberen. Het positieve resultaat dat dit oplevert, motiveert mij om met ouders te werken.

Wat je van mij kan verwachten als je bij mij in de praktijk komt, is dat ik met je meeloop in het traject. Dit doe ik met een geïnteresseerde blik, open en eerlijke communicatie en waar het kan met humor. Situaties doorzie ik meestal snel, ik houd je een spiegel voor, maar ik verlies nooit uit het oog dat we allemaal mensen zijn die soms – met de beste bedoelingen – niet zulke handige dingen doen.

Van het begin af aan geef ik ook rots en watertraining. Het actief bezig zijn met groepen, samen met mijn collega Mariette, vind ik een fijne afwisseling naast de individuele trajecten in mijn praktijk. De groepsdynamiek is altijd weer anders. We geven de trainingen zowel op open inschrijving als aan hele schoolklassen. In de training ervaren kinderen dat het geleerde in de praktijk echt werkt. Zien dat het zelfvertrouwen van het kind groeit en de blijdschap van het kind daarover, maakt dat ik deze training zo leuk vind om te geven. Omdat ik geniet van het werken met groepen hebben we met veel plezier ook een groepstraining ontwikkeld voor het aanpakken van faalangst en een training waarin kinderen leren hoe ze ontspannen naar de brugklas kunnen gaan. Wat ik zelf heel leuk vind, is hoe individuele begeleiding en de groepstrainingen elkaar kunnen versterken.

In mijn vrije tijd tennis ik regelmatig, in de winter ga ik graag skiën. Verder vind ik het gezellig om met vrienden en familie af te spreken en houd ik erg van reizen. Gebieden met wilde dieren zijn mijn favoriet; dan sta ik met liefde vroeg op om op zoek te gaan. Dit maakt ook dat ik als vrijwillige boswachter met veel plezier groepen volwassenen en kinderen begeleid tijdens excursies op de Veluwe.

Waarom al die kolibries op mijn site?

Op alle pagina’s zie je een kolibrie. De kolibrie is het kleinste vogeltje dat er is. Hij heeft meestal prachtige kleuren en kan onder moeilijke omstandigheden overleven. Dit kleine stoere vogeltje valt op door zijn veerkracht en aanpassingsvermogen. Kolibries kunnen snel vliegen, zijn enorm wendbaar. Ook kan een kolibrie onverwachte dingen: zo kan hij stil in de lucht hangen en achteruit vliegen!

Dat is ook wat ik kinderen en ouders wil meegeven in mijn praktijk: je kunt veel meer dan je denkt! Door flexibel te zijn en altijd in beweging te blijven, bewerkstellig je mooie veranderingen. Ik help je graag om dat te ervaren.