Kinderpraktijk Liane Crouwel

Faalangsttraining voor kinderen

Paniek bij toetsen?

Faalangsttraining voor kinderen in Houten:
reken af met spanning en stress!

De cito’s komen eraan en eigenlijk weet je het al: dit worden een paar uitdagende weken. ‘Ik kan het niet, dit is veel te moeilijk.’ Dit is een veelgehoorde opmerking bij kinderen. Spanning en stress komen hierbij kijken en je kind blokkeert. Het moment is goed voorbereid, maar het lukt je kind niet om de gevraagde taak uit te voeren. Deze spanning komt terug bij een volgend belangrijk moment en voor je het weet ontstaat er angst voor ’testmomenten’. Je kind wordt humeurig en slaapt slecht. En eigenlijk heeft het hele gezin er last van. Je bent blij als de toetsen voorbij zijn en alles weer normaal wordt.

De spanning de baas

Je kind meer ontspannen door het leven

Hoe fijn zou het zijn als dit opgelost kon worden en je je kind weer ontspannen door het leven ziet gaan…  Als je kind leert omgaan met spanning en er gewone, gezonde spanning overblijft.  Je kind slaapt lekker, heeft gewoon speelafspraken en doet gewoon zijn ding. En als het tijd is voor de toets, wedstrijd, optreden of spreekbeurt, dan is je kind niet in paniek, maar het dealen met de spanning die nodig is om te presteren.

Leer je kind afrekenen met paniek in onze faalangsttraining.

Dit is een actieve groepstraining waarin je kind leert om te gaan met spanning en stress. Waarin we leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Ook bespreken we het gevoel van ‘moeten presteren’ en jezelf vergelijken met anderen. Aan de hand van allerlei praktische opdrachten leren kinderen hoe ze op verschillende manieren kunnen reageren in uitdagende situaties.

Een actieve training waarin we leren door te doen

Dit kan je verwachten in de faalangsttraining:

In het kort:

  • 8 lessen van 1 uur in Houten
  • actieve training in de speelzaal: leren door te doen
  • voor kinderen uit de bovenbouw
  • 8 – 12 kinderen
  • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay
  • praktische oefenopdrachten voor thuis
  • in de schoolvakanties is er geen training
  • kosten voor de training van 8 lessen: 225 euro, incl BTW
  • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Intake faalangsttraining in Houten

Een intake is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Redenen om een intake te plannen kunnen zijn: meer toelichting willen geven over je kind, vragen stellen over de training, van te voren persoonlijk kennismaken etc. Inplannen kan via de button hieronder.

Ouders van een zoon van 9:

“De paniek is echt afgenomen. Nu is het meer gezonde spanning. Zo fijn.”

Ouders van een dochter van 10:

“Onze dochter is rustiger geworden. Ze weet nu dat ze meer is dan haar cijfers. Ze was nu ook veel minder bang voor haar rapport. Gelukkig.”

Moeder van een jongen van 11:

“Onze zoon was zo boos als hij stress had voor toetsen op school. Hij was totaal onbereikbaar en deed zichzelf en ons pijn. Nu weet hij hoe hij zijn gedachten kan veranderen en hoe hij rustig wordt. Intussen heeft hij een paar succeservaringen opgedaan en merkt hij dat het werkt. Veel dank hiervoor, het gaat veel beter nu.”

Ouders van een meisje van 9:

“Mijn dochter ging huilen zodra ze dacht dat ze kritiek kreeg. We liepen allemaal op eieren terwijl we eigenlijk wilden dat ze ermee om leerde gaan. Niemand doet alles goed, dus dat hoeft zij ook niet. In de training heeft ze dit geleerd en van jullie neemt ze het gelukkig aan. Als ouders is dit een stuk lastiger om over te brengen. Ze vindt kritiek nog steeds niet fijn, maar ze kan er nu wel mee dealen.”

Ouders van een jongen van 12:

“Onze zoon deed een wedstrijdje met een vriend van hem: wie haalt het hoogste cijfer? Bij elke toets weer. Dit leverde zoveel spanning op dat de prestaties achteruit gingen. In de training heeft onze zoon geleerd op zichzelf te vertrouwen ipv te vergelijken met anderen. Dat geeft hem veel rust.”

Ouders van een jongen van 12:

“Alles draaide voor onze zoon om het schooladvies. Hij wilde persé zo hoog mogelijk. Hierdoor sliep hij slecht voor cito’s. Dit leverde weer extra stress op. Het was niet fijn. Nu heeft hij geleerd welke gedachten hem wel helpen. Dat levert niet alleen minder spanning op, maar ook betere resultaten. Dit geeft vertrouwen voor de brugklas.”

Werkwijze

Startdata en aanmelden

Wil jij dat je kind gezonde spanning heeft voor toetsen, wedstrijden of optredens? Dan gaat je kind veel leren in deze faalangsttraining. Een fijne bijkomstigheid van deze groepstraining is dat je kind gaat ervaren dat het niet de enige is die last heeft van stress. Dit werkt niet alleen geruststellend, maar de kinderen helpen elkaar ook in het vinden van oplossingen.

Startdata faalangsttrainingen in Houten:

Locatie: Van Harteschool; Vikingenpoort 30, Houten

Houten – groep 5-6:

woensdag 29 november 2023
15.15 – 16.15 uur

Data:

29 november
6 en 20 december 2023
17, 24 en 31 januari
7 en 14 februari 2024

Houten – groep 7-8:

woensdag 29 november 2023
16.30 – 17.30 uur

Data:

29 november
6 en 20 december 2023
17, 24 en 31 januari
7 en 14 februari 2024

Rust in huis tijdens toetsen

Wil je eerst telefonisch contact om een vraag te stellen of kort te overleggen? Dat kan natuurlijk ook!

Plan gerust een afspraak in mijn online agenda.