Verminder spanning en stress:

faalangsttraining voor kinderen in Houten

‘Ik kan het niet, dit is veel te moeilijk.’ Dit is een veelgehoorde opmerking bij kinderen in de faalangsttraining voor kinderen in Houten. Als ouder probeer je je kind gerust te stellen. ‘Het valt wel mee, je hebt toch goed geleerd?’ Dit zeg je als ouder met de beste bedoeling, maar helaas werkt dit meestal niet. Vaak maak je je als ouder zorgen als je je kind zo gespannen ziet. Heel begrijpelijk. Je probeert van alles, maar het lijkt niet aan te slaan. Hoe fijn zou het zijn als dit opgelost kon worden en je je kind weer ontspannen door het leven ziet gaan…

Wat is faalangst?

Faalangst is angst om fouten te maken of te mislukken. Dit komt veel voor op de zogenaamde toetsmomenten. Dat kan op school zijn, maar bijvoorbeeld ook als je kind ‘moet’ presteren bij een (sport)wedstrijd of optreden. Je kind weet dat iedereen kijkt en hoopt dat het goed gaat. Je kind is bang om voor schut te staan. Spanning en stress komen hierbij kijken en je kind blokkeert. Het moment is goed voorbereid, maar het lukt je kind niet om de gevraagde taak uit te voeren. Deze spanning komt terug bij een volgend belangrijk moment en voor je het weet is je kind bang om zichzelf en de ander (vaak de ouder) teleur te stellen. Vaak zie je dat kinderen dan een kort lontje krijgen, humeurig of stil worden en/of slecht slapen.

Herken je dit bij je kind? Dan kan een faalangstreductietraining helpen.

Wat is een faalangstcursus?

De faalangstcursus is een actieve training waarin kinderen leren om te gaan met spanning en stress. Waarin we kinderen leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Ook bespreken we het gevoel van ‘moeten presteren’ en jezelf vergelijken met anderen. Aan de hand van allerlei praktische opdrachten leren kinderen hoe ze op verschillende manieren kunnen omgaan met uitdagende situaties.

Welke thema’s komen aan bod in de faalangsttraining in Houten?

 • omgaan met spanning en stress

 • ombuigen van negatieve gedachten

 • omgaan met teleurstelling en/of kritiek

 • moeten presteren

 • vergelijken met anderen

Voor wie is de faalangsttraining in Houten geschikt?

Voor kinderen uit de groepen 5-6-7 die last hebben van faalangstige gevoelens en zelfverzekerder willen worden. Zit jouw kind in groep 8? Kijk dan bij onze brugklastraining.

Waarin onderscheiden wij ons van andere faalangstreductietrainingen?

In onze faalangsttraining leren we door te doen. Daarom vindt de training niet plaats aan een tafeltje in een lokaal, maar in de speelzaal. We gaan actief aan de slag om te oefenen met de thema’s in plaats van alleen te praten over de onderwerpen.

Praktische informatie over de faalangstcursus in Houten

 • 8 lessen van 1 uur in Houten

 • voor kinderen uit groep 5, 6 en 7

 • 8 – 12 kinderen

 • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay

 • de training vindt om de week plaats

 • oefenopdrachten in de weken dat er geen training is

 • in de schoolvakanties is er geen training

 • kosten voor de training van 8 lessen: 225 euro, incl BTW

 • kosten voor intakegesprek (indien gewenst): 42,50 euro voor 30 minuten

Inschrijven voor de faalangsttraining in Houten

Je kunt je kind nu al opgeven voor de faalangstcursus in Houten via het inschrijfformulier faalangsttraining. Als de groep vol is, plannen wij zo spoedig mogelijk een nieuwe startdatum. Formulieren worden geregistreerd op volgorde van binnenkomst. Let op: na de software-update blijkt het inschrijfformulier na het downloaden een ‘alleen-lezen’ bestand te zijn geworden. Als je het bestand eerst opslaat, kan je het daarna wel invullen. Excuses voor het ongemak, we zijn op zoek naar een oplossing.

faalangsttraining Houten

Startdata faalangsttraining Houten

groep 5-6-7: 
woensdag 1 november 2023
14.45 – 15.45 uur
Locatie:
Van Harteschool
Vikingenpoort 30
Houten

Een intake is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Inplannen kan via de button hieronder.

Intake plannen

Zit jouw kind in groep 8?

Ook dan hebben we voor je kind een passende training. Kijk eens bij de brugklastraining of de rots en watertraining. Twijfel je? Neem gerust contact met mij op om te overleggen.