Brugklastraining in Houten: ontspannen naar de middelbare school

Na de zomer gaat je kind naar de brugklas. Een hele verandering na 8 jaar op de basisschool. Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vrienden, meer huiswerk, etc. Gelukkig kan je kind zich hierop voorbereiden. Hij/zij is namelijk niet de enige 🙂 We leren niet door eindeloos met elkaar hierover te praten, maar door lekker actief aan de slag te gaan in de gymzaal. We doen opdrachten en spellen, zodat je kind straks de juiste vaardigheden heeft om ontspannen naar de brugklas te gaan.

Wat houdt een brugklastraining in Houten in?

De brugklastraining is een actieve training waarin kinderen leren wat ze kunnen zeggen en doen in lastige situaties. Aan de hand van allerlei leuke praktische opdrachten leren kinderen op een ontspannen manier hoe ze op verschillende manieren kunnen reageren in veelvoorkomende, ongemakkelijke situaties.

Voor wie is de brugklastraining bedoeld?

Dit is een cursus voor kinderen in groep 8 uit Houten en omstreken die volgend schooljaar ontspannen naar de brugklas willen gaan.

Waarom juist kiezen voor de brugklastraining in Houten?

In deze training voor kinderen uit groep 8 leren we door te doen. Daarom vindt de training niet plaats aan een tafeltje in een lokaal, maar in de speelzaal. We gaan actief aan de slag om te oefenen met de thema’s in plaats van alleen te praten over de onderwerpen. De thema’s zijn kennismaken met je nieuwe klas, vrienden maken en. houden, faalangst en omgaan met spanning en stress. Ook besteden we aandacht aan voor jezelf opkomen en het omgaan met teleurstelling en kritiek.

Praktische informatie over de cursus

  • cursus voor kinderen uit groep 8

  • kleine groepen van 8-12 kinderen

  • 6 lessen van 1 uur in Houten

  • 2 trainers: Liane Crouwel en Mariette Paquay

  • geen training in de schoolvakanties

  • de training kost 195 euro, inclusief BTW

  • een intake is mogelijk, maar niet verplicht

  • de kosten voor een intake bedragen 42,50 euro

Aanmelden voor de brugklastraining in Houten

Je kan je kind inschrijven voor de training via het inschrijfformulier brugklastraining. Als je een intake wilt plannen, dan kan dit via deze link. Je komt dan in mijn online agenda waar je ‘intake brugklastraining’ kan selecteren. Je ziet dan alle opties in mijn agenda. Mocht het niet lukken, neem dan gerust contact met mij op.

Startdatum brugklastraining in Houten

volgend schooljaar!
woensdag 16.00 – 17.00 uur
zodra we een startdatum hebben
gepland, lees je hem hier.

Meld je aan via het inschrijfformulier brugklastraining.

Locatie brugklastraining

De training vindt plaats in de speelzaal van de Van Harteschool, Vikingenpoort 30 in Houten.

Intake voor brugklastraining

Soms kan het handig zijn om een intake te plannen. Bijvoorbeeld als je extra toelichting wilt geven over je kind, als je vragen hebt over de training of graag persoonlijk wilt kennismaken voordat de training start.

ik wil een intake